Skip to main content

Therapeuten

Aanname en wachttijden

Er is een aanmeldstop voor kinderen/jeugd en voor volwassenen.

Voor de wachttijden zie de pagina "Wachtlijst".

Mw. drs. Ingrid Rosenberg

LVVP-Logo.jpg

Ingrid Rosenberg is klinisch psycholoog en psychotherapeut BIG, supervisor van de VKJP en supervisor en leertherapeut van de NVP en VPeP. Ze heeft bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt zowel met kinderen als met volwassenen.

De laatste jaren werkt ze deels als klinisch psycholoog-psychotherapeut bij een Academisch ziekenhuis en deels bij de Praktijk voor Psychotherapie Het Eedenhuis. Ze richt zich bij Het Eedenhuis voornamelijk op de psychotherapeutische behandeling van (jong)volwassenen. Dat kan zowel een kortdurende klachtgerichte therapie zijn, als een langerdurende persoonsgerichte therapie, afgestemd op uw hulpvraag en passend bij de problematiek.

Lidmaatschappen:
NIP : Nederlands Instituut voor Psychologen
LVVP : Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten
NVP : Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
VKJP : Vereniging voor Kinder- en Jeugd Psychotherapie
VEN : Vereniging EMDR Nederland
VPeP : Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie
isEFT : International Society for Emotion Focused Therapy

KvK-nummer:  55934862 

KWALITEITSSTATUUT

 

Mw. drs. Annemarie van Oosten

AnnemarieOosten CR zwartwitw100LVVP-Logo.jpgAnnemarie van Oosten is Klinisch Psycholoog en psychotherapeut BIG, en supervisor van de VKJP. Na haar afstuderen werkt ze vanaf 1997 bij verschillende GGZ-instellingen met kinderen en (jong)volwassenen. Daarnaast werkt ze sinds 2015 als vrijgevestigd psychotherapeut bij Het Eedenhuis. Ze richt zich voornamelijk op diagnostiek en behandeling van (jong)volwassenen en (na overleg) behandelt zij ook kinderen en adolescenten. Tevens geeft ze supervisie en leertherapie aan psychologen die in opleiding zijn.

Annemarie is opgeleid binnen het persoonsgerichte experiëntiële referentiekader, waarin de beleving en betekenis van de persoon centraal staan. Later heeft ze zich meer verdiept in psychodynamische psychotherapieën, waaronder MBT en AFT, en in schematherapie. Daarnaast is ze opgeleid tot EMDR-practitioner.

Annemarie doet zowel kortdurende, klachtgerichte behandelingen als langdurige, inzichtgevende psychotherapieën, afgestemd op uw hulpvraag en wat passend is.

Annemarie heeft in 2021 bggz en sggz contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van CZ-groep (alleen bggz):

Lidmaatschappen:
NIP :Nederlands Instituut voor Psychologen
LVVP :Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten
NVP :Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
VKJP :Vereniging voor Kinder- en Jeugd Psychotherapie
VEN :Vereniging EMDR Nederland
VPeP :Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie
NVPP :Nederlandse Vereniging Psychoanalytische Psychotherapie (volgt later in 2021)
NvvR :Nederlands Vlaamse vereniging van de Rorschach en projectieve technieken

KvK-nummer:  62420526 

KWALITEITSSTATUUT

 

Mw. drs. Pauline van der Wal

Pauline van der Wal ZWw100LVVP-Logo.jpgIs psychotherapeut (BIG) en gezins- en relatietherapeut. Na haar afstuderen als ontwikkelingspsycholoog heeft ze 5 jaar gewerkt in de jeugdzorg. Daarna heeft ze 10 jaar gewerkt in de forensische psychiatrie. Ze geeft individuele therapie aan adolescenten en volwassenen, gezinstherapie, relatietherapie en groepstherapie.

Ze is opgeleid als integratief psychotherapeut, wat betekent dat ze is opgeleid in cliëntgerichte, psychodynamische en cognitieve gedragstherapie. In de dagelijkse prakijk betekent dit dat ze in overleg met u een vorm van behandeling kiest die het beste past bij de klachten. Dat kan zowel een kortdurende klachtgerichte therapie zijn, als een langerdurende persoonsgerichte therapie, of een combinatie hiervan. Ook is ze in opleiding tot Sensorimotor Psychotherapeut.

eftknopAls relatietherapeut werkt ze graag volgens de methodiek van EFT: Emotionaly Focused Therapy for Couples.

Pauline heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

De wachttijd is 8 weken of langer. De wachttijd hangt mede af van welke verzekeraar u heeft, en of het omzetplafond hiervan is bereikt. 

KvK-nummer:  61848867 

KWALITEITSSTATUUT

 

Mw. dr. Marieke Verkleij

Marieke Verkleij zwIs GZ-psycholoog (BIG) kind & jeugd, cognitief gedragstherapeut/supervisor VGCt, EMDR therapeut en mindfulness trainer MBCT.

Zij richt zich op kinderen en jongeren en hun (gezins)systeem. Zij heeft gewerkt in het speciaal basisonderwijs en een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds 2014 is zij werkzaam in een academisch ziekenhuis waar zij zich heeft gespecialiseerd in de kinderlongziekten.

Zij geeft voornamelijk kortdurende klachtgerichte therapie aan kinderen en jongeren en behandelt ook psychotrauma met EMDR.

KvK-nummer:  77332083 

KWALITEITSSTATUUT

 

Mw. drs. Miriam Langendoen

Mirjam LangendoenMirjam Langendoen is GZ-psycholoog (BIG) en richt zich op kinderen en jongeren en hun (gezins)systeem. Zij heeft jaren in de forensische psychiatrie gewerkt met zowel jongeren als met volwassenen. Daarna is zij in de jeugdzorg op een gespecialiseerde GGZ poli gaan werken. Ze geeft individuele therapie aan kinderen en jongeren. Naast gesprekken maakt zij in haar behandeling ook gebruikt van spel en allerlei creatieve middelen. Ze maakt gebruik van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, speltherapie en EMDR.

KvK-nummer: 89882857

KWALITEITSSTATUUT 

 

Mw. drs. Anne-Marije Goutbeek

Anne Marije Goutbeek cr zwAnne-Marije Goutbeek is GZ psycholoog Kind en Jeugd (BIG), relatie- en gezinstherapeut (NVRG) en EFT basis registertherapeut. Haar loopbaan startte 25 jaar geleden in de kinder- en jeugdpsychiatrie, sinds 2006 werkt ze in een academisch ziekenhuis. Anne-Marije heeft ruime ervaring met de behandeling van kinderen en jongeren met uiteenlopende psychologische problemen. Ook ouderbegeleiding en gezinstherapie zijn een vast onderdeel van haar werk. Daarnaast beschikt ze over specifieke expertise op het gebied van -chronische- ziekte in het gezin en medisch gerelateerde angst en trauma.

Naast haar baan in het ziekenhuis werkt Anne-Marije in het Eedenhuis, waar ze zich richt op individuele therapie voor kinderen en jongeren, ouderbegeleiding, gezinstherapie en partner-relatietherapie. Zowel met gezinnen als met partners werkt zij graag samen aan herstel van communicatie, verbinding en vertrouwen, zodat mensen op eigen kracht en vanuit eigen mogelijkheden weer verder kunnen. Wat betreft de behandelduur is het uitgangspunt: zo kort als kan, zo lang als nodig.

Bij relatietherapie werkt Anne-Marije vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT), een vorm van relatietherapie die zich richt op herstel van verbinding en vertrouwen in elkaar en de relatie.
Hierbij is het uitgangspunt dat ieder mens behoefte heeft aan verbinding met anderen; ook in de volwassenheid. Negatieve patronen in de relatie kunnen leiden tot verwijdering en eenzaamheid. Middels EFT leren partners deze patronen herkennen en doorbreken.
Zie voor meer informatie www.eftnederland.nl

Indien gewenst is therapie in het Engels mogelijk.

Lidmaatschappen: NVRG, EFT Nederland, NIP, VEN. 

 

Dhr. dr. Jos Truyens

Is klinisch psycholoog en psychotherapeut (BIG). Hij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen, jongeren en volwassenen in verschillende GGz instellingen.

Hij is gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma en van complexe problematiek. Hij werkt zowel met individuen als met (echt)paren en gezinnen.

Door persoonlijke omstandigheden kan ik geen nieuwe cliënten aannemen.

KvK-nummer:  59341688 

KWALITEITSSTATUUT