Partnerrelatie therapie

Bemiddeling2w300We spreken van een partnerrelatie wanneer twee mensen zich voor een lange termijn, officieel aan elkaar hebben verbonden. Er is een toestand ontstaan waarin twee personen samen hun dagelijks bestaan met elkaar willen delen. Naast je eigen leven leidt je dan ook het ‘bestaan van de gezamenlijkheid’.

Wanneer er beschadigingen en breuken ontstaan in deze gemeenschappelijkheid, kan de partnerrelatie onder (te) grote druk komen te staan.

Dit kan leiden tot negativiteit in de omgang met elkaar en wanneer de negativiteit escaleert kan dit uiteindelijk leiden tot echtscheiding. Partnerrelatie therapie richt zich op het gemeenschappelijke van de partnerrelatie, in het licht van het individuele bestaan van de partners. Partnerrelatie therapie onderzoekt allereerst welke aspecten te maken hebben met het ontstaan van negativiteit in de relatie tussen de partners. Daarna worden vaardigheden geoefend om zaken in een ander perspectief te plaatsen, wordt zinvol partner gedrag aangeleerd evenals beter met elkaar te leren communiceren. Aangetoond is dat gestructureerde vormen van partnerrelatie therapie zeer effectieve vormen van therapie zijn.

Het Eedenhuis

Hoge Naarderweg 7- i
1217AB Hilversum

Tel: 035-6409061
Fax: 035-6409058

Copyright Eedenhuis en